+ Meer informatie

Doodgeschoten portier herdacht

1 minuut leestijd

NIJMEGEN/ROSMALEN (ANP) - Enkele honderden vooral jonge mensen hebben zaterdagmiddag in de Nijmeegse megadiscotheek The Matrixx de zondag doodgeschoten portier Eddie van den Akker herdacht.

Ook burgemeester Ter Horst en loco-burgemeester Depla van Nijmegen waren aanwezig. Zaterdagmorgen namen familie en honderden bekenden van de 37-jarige inwoner van Schaijk afscheid tijdens een kerkdienst in het Brabantse Heeswijk.

De herdenking in de discotheek was georganiseerd door de directie van de discotheek, buurtbewoners en het Nijmeegse bedrijf Beck Beveiliging, waar de doodgeschoten portier werkte. Zijn 37-jarige collega uit Houten, die bij de schietpartij zwaargewond raakte, mocht het ziekenhuis voor enkele uren verlaten om bij het afscheid te zijn. Directeur A. Beck duwde de man in een rolstoel. De andere portiers van The Matrixx droegen zaterdagmorgen de baar met het lichaam van Van den Akker.

De schutter zou uit de discotheek zijn gezet. Daarop ging hij naar huis, haalde een vuurwapen en schoot dat in de geopende voordeur van The Matrixx leeg. De opgepakte 29-jarige man heeft nog geen verklaring afgelegd over de gebeurtenissen. Een 25-jarige Nijmeegse vrouw zit sinds vorige week maandag in voorarrest op verdenking van betrokkenheid bij het incident.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.