+ Meer informatie

Eurotunnel wil betere relatie met aandeelhouders

1 minuut leestijd

LONDEN - Eurotunnel poogt het geschokte vertrouwen van de aandeelhouders in de bouw van de 50 km lange spoortunnel onder het Kanaal te herstellen.

Het Brits-Frans bankconsortium dat de bouw financiert liet gisteren weten dat de geraamde inkomsten van de tunnel, die midden 1993 gereed zou moeten zijn, op de lange termijn aanzienlijk hoger zullen uitvallen. De geschatte inkomsten zijn voor het jaar 2003, als de tunnel tien jaar in gebruik is, 7 procent hoger ingeschat; de raming voor 2013 is zelfs met 8 procent verhoogd.
Verleden week maakte het consortium bekend dat de kosten van het project zo'n 44 procent, oftewel 7 miljard pond (bijna 24 miljard gulden), hoger zullen uitvallen. De aandelen Eurotunnel zijn in reactie op dat nieuws scherp gedaald, een daling die zich gisteren voortzette. Ook tussen Eurotunnel en de hoofdaannemer van het project, Transmanche-Link, zijnjjrote problemen'ontstaan.

Het is nog onduidelijk hoe Eurotunnel van de aandeelhouders en banken het benodigde extra kapitaal moet loskrijgen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.