+ Meer informatie

Een 80-jarige

2 minuten leestijd

Op 13 oktober jl bereikte ons gewaardeerde redaktielid Ds. R. Kok te Nijkerk de 80-jarige leeftijd. Hij behoort nu tot de zeer sterken. We hadden graag in het vorige nummer hiervan melding gemaakt, maar op uitdrukkelijk verzoek van Ds. Kok hebben we dat niet gedaan. We kunnen echter niet nalaten in dit nummer even aandacht aan dit feit te schenken. Het gebeurt niet vaak, dat een dienaar des Woords deze leeftijd in gezondheid bereikt en nog in de aktieve dienst werkzaam kan wijn. Dat is met onze broeder het geval.

Het levensleed is hem niet gespaard. Hij heeft midden in de kerkelijke strijd gestaan. IIij mag met Paulus wel zeggen: door de genade Gods ben ik, dat ik ben.

Ds. Kok werd te Honkoop geboren. Op 5 september 1915 werd hij predikant te Aagtekerke. In juli 1925 vertrok hij naar Gouda en in maart 1930 naar Veenendaal. Daar kwam hij na kerkelijke strijd op 9 oktober 1956 met zijn gemeente tot onze kerken over. In oktober 1958 vertrok hij naar Ede, in april 1962 naar Alphen aan den Rijn, in maart 1966 naar Ameide en in juli 1968 naar zijn tegenwoordige gemeente Nijkerk.

Zijn 55-jarige ambtsbediening heeft hij in alle stilte met zijn vrouw, die hem trouw ter zijde staat, herdacht.

Van ganser harte hopen we, dat de Heere hem en zijn vrouw nog wat wil sparen voor elkaar en voor de hunnen, voor de kerk in het algemeen en voor allen, die in bijzondere zin aan hem verbonden zijn.

De Heere bevestige ook in het leven van Ds. en mevr. Kok wat we lezen in Psalm 92 : 15 en 16: In de grijze ouderdom zullen zij nog vruchten dragen, zij zullen vet en groen zijn, om te verkondigen, dat de Heere recht is, Hij is mijn Rotssteen en in Hem is geen onrecht.

Namens de redaktie,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.