+ Meer informatie

Inspraak vakbonden bij vaststellen begroting

In de gemeente Rotterdam

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — De vakorganisaties zullen in de toekomst meepraten bij het opstellen van de begroting van de gemeente Rotterdam. Binnen de gemeentelijke diensten zullen via het overleg met de medezeggenschapscommissies de vakbondsprioriteiten worden ingebracht, zodat de gemeenteraad bij de vaststelling van de begroting daarover een oordeel kan geven.

Hoofdbestuurder H. Stapel van de Christelijke federatie van overheidspersoneel (CFO) die dit meedeelde vindt dit een belangrijke verbetering van het overleg met de gemeente Rotterdam.

Stapel heeft weinig goede woorden over voor de huidige manier van onderhandelen van de gemeente Rotterdam. „De gedragslijn van de gemeente Rotterdam om eerst de budgettaire ruimte aan te geven en vervolgens overleg te voeren met de vakbonden op welke wijze de pijn kan worden verlicht is onaanvaardbaar". Stapel sprak maandagavond op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het groepsbestuur gemeentepersoneel van de bond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.