+ Meer informatie

Najiboellah nodigt Afghaans verzet uit voor vredesoverleg

1 minuut leestijd

ISLAMABAD (RTR) - De Afghaanse president Najiboellah heeft de tegen zijn communistische bewind strijdende verzetslieden gisteren uitgenodigd door vredesbesprekingen een einde te maken aan de burgeroorlog in Afghanistan, die al twaalf jaar woedt. Dat is meegedeeld door radio-Kaboel.

Ter gelegenheid van de 26e verjaardag van zijn regerende Watanpartij merkte Najiboellah op dat de activiteiten van de door de Verenigde Staten gest^uijde/^bgllen het afgelopen jaar is afgenomen.

‚ÄěLaten we bij elkaar aan tafel schuiven en naar een oplossing zoeken die voor alle partijen accepta'bel is", zei Najiboellah in een rede die werd opgevangen in de Pakistaanse hoofdstad, Islamabad.

De rebellen, die hun uitvalsbases ^hebben in Pakistan en Iran, zijn tot nu toe nooit ingegaan op uitnodigingen voor vredesbesprekingen door Najiboellah. Volgens politieke waarnemers hebben enkele gematigde verzetsleiders vorig jaar november echter contact gehad met de president. Bij die gelegenheid zouden ook vertegenwoordigers van de verbannen koning Zahir Shah, die nu in Rome woont, Najiboellah hebben ontmoet.

Een woordvoerder van de Pakistaanse regering maakte gisteren melding van de vermissing vaii ongeveer 280 Afghaanse verzetsstrijders die de afgelopen dagen in een sneeuwstorm bij de grens tussen Afghanistan en Pakistan waren terechtgekomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.