+ Meer informatie

Kliniek wordt „zwart" gebouwd

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Het Jellinekcentrum in Amsterdam laat momenteel een kliniek bouwen zonder de daarvoor vereiste vergunning van de minister van Volksgezondheid, die de 'wet. ziekenhuisvoorzieningen voorschrijft. De bouw van de kliniek voor 88 alcoholverslaafden aan de Jacob Obrechtstraat, waar in januari de eerste paal werd geslagen, vordert gestaag.

De bouw, zoals die nu wordt uitgevoerd, past in een investeringsopzet van ruim 26 miljoen gulden. De staatssecretaris van Volksgezondheid heeft tot nu toe slechts toestemming gegeven tot het uitwerken van plannen, die een totale investering van 22 miljoen gulden niet te boven gaan. Voor daadwerkelijke bouw is nog niet de vereiste vergunning verleend.

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid en Milieuhygiëne heeft dit desgevraagd bevestigd. Hij voegt er echter aan toe, dat „deze zaak ten departemente bekend is".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.