+ Meer informatie

Honderd misdrijven in Utrecht opgelost

Politie pakt 45 personen

1 minuut leestijd

UTRECHT — Met de aanhouding van 45 personen zijn volgens de Utrechtse politie honderd gevallen van Inbraken, vernielingen, brandstichting in slooppanden, diefstallen en autodiefstallen In de Domstad tot een oplossing gebracht.

De waarde van de gestolen goederen bedraagt ongeveer 50.000 gulden, terwijl daarnaast ook nog voor ruim 10.000 gulden aan vernielingen is toegebracht. Volgens de politie was het de verdachten niet om geld te doen, maar kwamen zij tot hun daden uit verveling en uit zucht naar .sensatie.

Zo werd er bij een inbraak in een fabriek voor 6200 gulden aan goederen buitgemaakt, waarna de buit van de hand ging voor slechts 95 gulden.

Weer vrij

De daden zijn gepleegd in de tweede helft van 1980 en de eerste maanden van 1981. De politie kwam de verdachten op het spoor, nadat drie van hen na een inbraak in februari in een sociëteit aan de Oudegracht werden gegrepen. Op een na zijn de mannen inmiddels weer op vrije voeten gesteld. onderzoeken. B en W zijn van oordeel dat er maatregelen zullen moeten worden getroffen die „pijn gaan doen". Het standpunt van het college is dan ook dat de gemeenteraad zal moeten worden doordrongen van het feit dat het menens is en dat voor 1982 in'ieder geval structureel 4,5 miljoen moet worden bezuinigd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.