+ Meer informatie

Jaar cel en tbr geëist voor ontucht met jonge kinderen

1 minuut leestijd

ALMELO - Volgens het Pieter Baan Centrum in Utrecht bestaat er grote kans dat de 22-jarige J. R. S. uit Enschede, als hij niet psychiatrisch wordt behandeld, opnieuw ontucht zal plegen met zeer jonge kinderen.

De man wordt in sterk verminderde mate toerekenbaar geacht. Er wordt geadviseerd om hem onvoorwaardelijk ter beschikking van de regering te stellen. De officier van Justitie bij de rechtbank in Almelo, mr. Lunenborg, nam gisteren dit advies over en eiste naast een jaar gevangenisstraf een onvoorwaardelijke tbr.

J. R. S. zou in 1986 en 1987 met in totaal negentien kinderen uit de buurt in leeftijd variërend van drie tot negen jaar, ontucht hebben gepleegd, aldus de officier van Justitie. De slachtoffertjes waren meestal vriendjes en vriendinnetjes van het vijfjarig zusje van de verdachte, die soms zelf ook aan de ontuchtige handelingen moest deelnemen. S. heeft aanvankelijk alle gevallen toegegeven maar is daar later op teruggekomen. Naar zijn zeggen ging het maar om drie kinderen.

In oktober heeft de Almelose rechtbank de Groninger kinderpsychiater prof. dr. G. Mik en de Enschedese hoofdagente van politie die de negentien kinderen heeft ondervraagd, als getuige-deskundigen gehoord. Beide kwamen toen tot de conclusie dat de kinderen de waarheid hebben gesproken. In hun verklaring staan veel details die een kind niet kan verzinnen, zo stelden zij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.