+ Meer informatie

D66 populair bij rechters

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) D66 is de populairste politieke partij onder de Nederlandse rechters en officieren van Justitie. Bijna twee op vijf (39 procent) van alle rechters en officieren zouden op deze partij stemmen als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. Daarmee scoort D66 onder hen bijna twee keer zo hoog als bij de doorsnee-kiezer.

Wat betreft de populariteit van het CDA is het omgekeerde het geval: slechts 17 procent van de magistratuur zou nu op het CDA stemmen tegen ongeveer een twee keer zo hoog percentage bij het gehele Nederlandse electoraat.

Dat blijkt uit de resultaten van een enquête waarvan de resultaten vandaag in het weekblad Vrij Nederland worden gepubliceerd. De enquête werd gehouden met steun van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) waarbij vrijwel de gehele zittende en staande magistratuur is aangesloten. Van de 1520 leden van deze vereniging namen er 1008 deel aan de enquête.

Onder de dagbladen is NRC/Handelsblad veruit favoriet. Van de magistratuur leest 70 procent deze krant, gevolgd door de regionale dagbladen en de Volkskrant (24 procent).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.