+ Meer informatie

Naarde dierentuin

2 minuten leestijd

direct herkennen, 's Middags om drie uur zegt moeder: „Ga maar eens naar het politiebureau". Karel zegt tegen Tom: „Ik blijf wel buiten, ga jij maar naar binnen". „Maar wat moet ik dan zeggen, mijn poesjes zijn gestolen, zijn ze hier?" En dan zegt de politie, ja of nee". Karel wacht even, en dan vervolgt hij: „En als hij nee zegt, dan moet je zeggen, wilt u ze opzoeken?" „Ja dat is goed", zegt Tom. Hij gaat naar binnen. Er komt een politieagent aan. Hij zegt: „Hallo beste knul". Tom zegt: „Eh... poesjes, eh... ja, 'k weet het al weer. Eh... mijn poesjes zijn gestolen, en eh... hebt u ze gevonden?" De agent zegt: „Ja, ik heb poesjes van iemand die ze gestolen heeft, het was één grote poes en vier kleintjes", „Ja, dat klopt", roept torn. Even later verlaten Tom en Karel met de poesjes en een blij hart hart naar huis. Arjan bij de Vaate, Zierikzee, 11 jaar. Ansje en Liesje staan te popelen van ongeduld, want ze gaan straks naar de dierentuin. En ze moeten nog een poosje wachten, want vader en moeder zijn nog met de vaat bezich. Maar eindelijk zijn ze klaar. Nu gaan ze naar de dierentuin. Ze zitten zo in de auto. En ze rijden zo hard de meisjes schateren het uit. Eindelijk zijn ze in de dierentuin. Ze gaan eerst naar de apen en dan zo verder. Ze gingen toen ze alles hadden bekeken naar de speeltuin. Daar was het ook erg leuk. Er was een plank waar je af kon glijden en dan viel je in het water. Ansje en Liesje die vonden dat zo leuk. Dat ze er ook in wilden dat mag van hun rrioeder. en toen ze daar weer een poos hadden gespeelt hadden. Toen gingen ze naar huis. Arenda van Zandwijk, Nieuw-Beijerland, 8 jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.