+ Meer informatie

VJist verhoogt ogb met 7 procent

1 minuut leestijd

VLIST — De onroerend-goedbelasfing in de gemeente Vlist moet niet met 5 maar met 7 procent omhoog. Ool< het CDA raal

De gemeente staat er financieel slecht voor. Burgemeester J. R. Andel: „Wij zijn met onze kaasschaafmethode van bezuinigen tot op de bodem gegaan. Een gevaar daarbij is dat alle financiële rek eruit is. Als een van onze wegen plotseling verzakt en de wethouder vraagt om 20.000 gulden om dat te repareren, dan is dat geld er niet". Volgens Andel heeft de gemeeente de afgelopen vijf jaar meer dan een miljoen bezuinigd. „Met die situatie voor ogen en het feit dat de burgers in die jaren maar één keer een verhoging van de ogb van 3 procent hebben hoeven te slikken, moet die belasting nu gewoon verhoogd worden".

CDA'er P. Both meende aanvankelijk het gat van 30.000 gulden dat zou ontstaan bij het niet verhogen van de ogb, te kunnen dekken uit een bezuiniging op automatisering. Evenals de VVD en de Vrije Kiesvereniging Gemeente Belangen (VKGB) kreeg men geen voet aan de grond bij het college. Ook het VKGB-voorstel om 10.000 gulden te korten op het baggerprogramma en 20.000 gulden op onderhoud van wegen en pleinen kreeg geen steun.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.