+ Meer informatie

Ter overweging

1 minuut leestijd

E. Pruim, Stop een zoutkorrel in uw kerkdienst. 54 alternatieve kerkdienst- en verkondigingsvormen. Nr. 7 uit de serie Ter Sprake. Meinema Delft, 23 blz. Prijs f 1, —.

Opnieuw een nummer uit de serie informatie voor het gesprek over zaken die aan de orde zijn in de gemeente”. Het zijn minicahiers voor de gemeente.

In dit nummer wordt een bespreking gegeven van 54 verschillende mogelijkheden om als gemeente dan wel als groep daaruit samen te komen. Ik doe een willekeurige greep: open praathuis, drive-in-dienst, kerkparlement, filmdienst, happening leerdienst, politiek avondgebed.

Al deze vormen worden besproken. Men krijgt aanwijzingen hoe men zulke diensten kan opzetten. Aan het eind wordt een literatuurlijst gegeven.

De titel is veelzeggend: de gewone kerkdienst voldoet niet meer. Deze nieuwe vormen zijn het zout dat de kerkdienst weer appetijtelijk zal maken. Merkwaardig dat het zout door deze nieuwe vormen gevormd wordt. Ik dacht dat de boodschap het zoutende zout moet zijn. Ik zie in de meeste van deze vormen het Woord zijn plaats verliezen uit het centrum van het gemeentelijke samenzijn. Ik geloof dat dit boekje de kerkdienst meer afbreuk doet dan dat het daaraan stimulansen geeft.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.