+ Meer informatie

Het einde van Asselbergs in zicht

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Tweede kamer legt zich neer bij het faillissemenf van de ijzergieterij Asselbergs (600 werknemers) in Bergen Op Zoom.

Gezien de steunoperaties die er in het verleden al voor Asselbergs zijn opgezet zei het PvdA-Tweede kamerlid Van der Hek donderdagavond tijdens een debatje over deze kwestie: „Wij accepteren de onvermijdelijkheid, maar met een wrang gevoel". Ook de CDA-er Gerritse sprak van „een onvermijdelijke gang van zaken".

Van der Hek en (Serritse dienden een motie in, waarin Van Aardenne gevraagd wordt er zoveel mogelijk voor te zorgen dat Asselbergs nog als lopend bedrijf door een ander bedrijf wordt overgenomen. Dit met het oog op de belangen van het personeel, maar ook ornaat anders een gegadigde de zeer moderne apparatuur van net niet meer producerende bedrijf tegen een koopje zou kunnen overnemen. Als gevolg hiervan zouden weer andere gieterijen in de problemen kunnen komen.

Van Aardenne verklaarde zich geheel akkoord met de strekking van de motie, maar zei tevens dat zijn eigen juridische mogelijkheden hun beperkingen hebben. De curator die na de faillissementsaanvrage vrijdag wordt benoemd, heeft naast de belangen van het personeel ook andere belangen te dienen, onder andere die van de crediteuren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.