+ Meer informatie

Inpoldering van Markermeer „zaak van onze kinderen"

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Minister MaijWeggen van verkeer en waterstaat vindt dat de beslissing over de mogelijke aanleg van een polder in het Markermeer overgelaten moet worden aan „de wijsheid van onze kinderen".

De bewindsvrouw zei dat gisteren in de Tweede Kamer tijdens een vergadering van de vaste commissie voor verkeer en waterstaat. Ze moest zich verdedigen tegen de kritiek van CDA-kamerlid Reitsma. Die is van mening dat het kabinet zich al te definitief tegen inpoldering van het Markermeer heeft uitgesproken. Volgens de CDA'er kan er wel eens eerder behoefte zijn aan meer grond in Nederland dan nu wordt vermoed.

Maar volgens minister Maij ziet haar partijgenoot problemen waar ze niet zijn. Elk kabinet kan tijdens een wekelijkse zitting een principebesluit nemen over mogelijke inpoldering. Het huidige kabinet zal dat in ieder geval niet doen, zo betoogde Maij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.