+ Meer informatie

Wetambulanceverv&er

1 minuut leestijd

lEfjêï-rjüli 1979 is de Wet ambulancevervoer in werking getreden. Ambulances moeten sindsdien aan daarin gestelde technische eisen voldoen. Ook is er een eisenbesluit, waarin de kwaliteit van begeleider en chauffeur worden omschreven. Van groot belang zijn de paraatheidseisen en de gewenste spreiding van ambulances. De uitvoering van de Wet verloopt echter uiterst moeizaam. Ontwikkelingen in het vak van de financiering hebben positieve ontwikkelingen ernstig doorkruist. Bijna twee jaar na het in werking treden van dè Wet, functioneert nog maar in ongeveer de helft van de aangewezen gebieden een Centrale Post Ambulancevervoer (CPA). In Rotterdam is deze CPA, onder beheer van het Openbaar Lichaam Rijnmond, per 1 mei paan functioneren:

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.