+ Meer informatie

Beekbergenaar krijgt werkstraf na mishandeling

1 minuut leestijd

ZUTPHEN - De rechtbank in Zutphen heeft de 20-jarige W. L. M. uit Beekbergen gisteren veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en tot zes maanden voorwaardelijke celstraf.

M. maakte zich tussen juli 2001 en juli van dit jaar schuldig aan huiselijk geweld door zijn vriendin te mishandelen. Het meisje werd geschopt en geslagen, tegen een muur gegooid en bij haar haren vastgepakt. Ook kneep M. haar keel dicht.

M. dreigde bovendien het huis van zijn vriendin en haar moeder, waar hij ook woonde, in brand te steken. Zijn vriendin deed aangifte van het huiselijk geweld nadat zij een tissue had gevonden waarop M. met zijn eigen bloed de woorden "Ik kill je" had geschreven.

Het vonnis is gelijk aan de eis van de officier van justitie van twee weken geleden. Hierin is bepaald dat M. een poliklinische behandeling moet ondergaan om hem van zijn softdrugsverslaving af te helpen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.