+ Meer informatie

Onder ons

2 minuten leestijd

Verjaarscadeau
Van haar 18 kinderen kreeg mevrouw Schouten uit Vierhouten vorig jaar op haar verjaardag een nieuw orgel. Orgelspelen is haar hobby. Ze heeft het zichzelf geleerd. Voor elk van de kinderen die trouwden (inmiddels zes) verzorgde ze als herinnering een mooi plakboek met foto's van hun jeugdjaren. De kinderen zijn in Vierhouten overigens vast wel bekend, want zij hebben vanaf het begin het RD in die plaats bezorgd. En wat mevrouw Schouten betreft zetten de kleinkinderen in de toekomst die traditie voort!

Originele agenda
Leuke agenda's zijn vaak duur. Een gekregen agenda, van een bedrijf of school, is meestal vrij saai, maar kan best een persoonlijke noot krijgen. Bijvoorbeeld door de agenda te kaften met een mooi stofje. Bloemetjes, ruiten, streep, oosters patroon... precies in uw eigen stijl. Zo'n stoffen agenda wordt misschien wel wat gauwer vuil, maar het is niet verboden halverwege het jaar een ander omhulsel te maken. De naar binnen te vouwen gedeelten kun je simpelweg vastlijmen, zodat het 'kaft' stevig blijft zitten.
Ook stevig behangpapier, zelfklevend kastpapier en dergelijke zijn geschikt. Gaat het behang scheuren, dan kan de agenda een nieuwe jas krijgen. Ooit plakte ik achter op een agenda die ik van school kreeg een droogbloemencompositie, met doorzichtig plakplastic erover. Het bleef het hele jaar mooi en... ik heb die agenda nog! Hebt u ook een tip, op welk gebied dan ook? Laat het weten!

Orchidee (2)
Na plaatsing van de foto met uitbundig bloeiende orchideeën kregen we nog zo'n foto. „Heel de familie begrijpt maar niet dat hij zo blijft bloeien. Ik heb hem gekregen in augustus '94 en er zijn altijd veel bloemen. Op het ogenblik 25, plus 18 knoppen; het is net één bol met bloemen. De foto is van ongeveer een jaar geleden, enkele maanden nadat ik hem kreeg. Wij lezen Terdege al zo lang als hij er is, ook mijn broer krijgt hem van ons, dat is voor jullie niet zo leuk misschien. En onze kleindochter krijgt Junior en dan maken we samen de puzzels die erin staan. Ga zo door, ik vind het een prachtig blad."
Mevr. K. Aleman-Sperling, Ouddorp

Bedankt

Bij dezen wil ik alle lezers en lezeressen hartelijk dank zeggen voor de vele reacties die ik kreeg op mijn vraag naar het gedicht "Het vrouwtje van Stavoren". Vriendelijke groeten,
mevr. A. Thomassen, Barneveld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.