+ Meer informatie

Boekbespreking

2 minuten leestijd

Door het geloof verstaan wij… door L. W. Schippers
Uitgeverij W. J. Pieters — Oostburg

Dit geschrift is een OPEN BRIEF aan Prof. Dr. H. M. Kuitert als antwoord op zijn boekje: „Verstaat gij wat gij leest?” Op 31 december 1969 had de schrijver deze aangetekend aan genoemde hoogleraar gezonden. Hij heeft daarop geen antwoord terug ontvangen. Vandaar de uitgave van de brief.

Dat Prof. Kuitert afwijkende gevoelens heeft is intussen bekend genoeg. We mogen gelukkig konstateren, dat er nog velen zijn, die het niet met de zienswijze van deze hoogleraar eens zijn en hem op een schriftuurlijke wijze bestrijden. Daarom nemen we ook de artikelen van Ds. Tamminga in ons blad over.

Bestrijding moet aan bepaalde eisen voldoen om ingang te vinden. Het gaat hier om belangrijke zaken. De hele Schrift is in het geding. Daarom moet bestrijding kort en zakelijk zijn en buiten het persoonlijke vlak blijven. Wij waarderen de bedoeling van de heer Schipper en zien zijn geschrift als een getuigenis. Dat heeft ook zijn waarde. We missen echter te veel een zakelijke weerlegging en menen, dat de schrijver het persoonlijke in zijn geschrift had kunnen weglaten. Het werkje zou er groter waarde door gehad hebben. We willen echter de bedoeling van de schrijver voor ogen houden en daarom gaarne aandacht voor dit geschrift vragen.

Het telt 35 blz. en kost f 1,90.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.