+ Meer informatie

Meerder?

2 minuten leestijd

En er werd ook twisting onder hen, wie van hen scheen de meeste te zijn (Luk. 22:24)

De trouwe Heiland, Hij verneemt het, dat Zijn discipelen aldaar twisten. Zijn hart is vol van de gedachte naar de Vader te gaan, en vol liefde. „Vader, de ure is gekomen en Ik kom tot U en heilig hen in Uw waarheid".

De Heere regeert, en Hoe. Met het goud Zijner liefde regeert Hij en houdt Zijn discipelen tezamen. Hij schreeuwt niet met schelden en schimpen, Hij slaat er niet op met donder en bliksem, maar Hij wijst hen met liefde terecht. „De koningen der volkeren heersen over hen en die macht over hen hebben, worden weldadige heren genoemd"; „genadige heren", „edele heren!"

O, bij het regeren in God huis gaat het niet zo toe als bij het regeren op aarde. De koningen, die de Heere maakt zijn geen wereldse koningen, moeten zich niet „genadige heren" laten noemen, maar alzo zal het bij ulieden zijn: „De meeste onder u, die zij gelijk de minste, en die voorganger is, als een die dient".

Is er een, die meerder is, zo is hij het, die het van zichzelf ervoor houdt, dat hij de jongste is. En die voorganger is die anderen leidt, moet zijn al een die dient. Daarvan geeft de Heere Zelf het bewijs, terwijl Hij zegt: „Want wie is meerder, die aanzit, of die dient? Is het niet, die aanzit?

H. F. Kohlbrugge

(Schriftverklaringen)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.