+ Meer informatie

PvdA Bergambacht wil maatregelen tegen verkeer

1 minuut leestijd

BERGAMBACHT - De PvdA wil dat het college van B en W een groot aantal maatregelen neemt om de verkeersveiligheid in de gemeente Bergambacht te verhogen. In een reeks schriftelijke vragen brengt de PvdA onder meer de verkeerssituatie bij het nieuwe postkantoor onder de aandacht van het gemeentebestuur.

Na de bouw van het postkantoor op de hoek van de Meidoornstraat en 4es verbouwing van De Schakel geeft de verkeersafwikkeling op deze hoek vaak problemen en is de situatie onoverzichtelijk. Vooral het verkeer dat de Meidoornstraat in wil rijden, ondervindt nogal wat hinder van geparkeerde auto's in deze straat. De fractie komt met het voorstel om meer parkeerplaatsen aan te leggen. Deze moeten dan komen tussen de bomen naast De Schakel.

Verder vragen de leden van de PvdA-fractie aan het college om een spiegel te plaatsen op de hoek van de Lekdijk en de Dijklaan. De situatie is hier zeer onoverzichtelijk. Door het aanbrengen van een spiegel krijgen fietsers vanaf de Lekdijk-West een beter zicht op het verkeer uit de richting Ammerstol. Een zelfde situatie doet zich voor op de hoek Achterweg en Molenweer, zo vinden de raadsleden.

De verkeerssituatie op de Dijklaan baart de fractie ook zorgen. Deze weg wordt steeds vaker als sluiproute gebruikt door automobilisten die van de' pont komen en een verkeerslicht willen mijden. De Dijklaan wordt tevens intensief gebruikt door schoolgaande kinderen^ De fractie vraagt het college om het autoverkeer dat vanaf de pont rechtsaf de Lekdijk opgaat, te verbieden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.