+ Meer informatie

'In de Stijl van...'

1 minuut leestijd

Tussen namaak en vervalsing ligt wel een gradueel verschil. Het moeilijkst van een vervalsing is niet, dat het een bijna-volmaakte kopie is van een bestaand voorbeeld. Bij vergelijking zijn er dan altijd voldoende verschillen om toch echt van nabootsing te kunnen onderscheiden. Maar veel moeilijker is het werk te onderkennen van een vervalser die iets nieuws maakt in materiaal en stijl van een ander of een andere tijd. Zo schept hij iets dat had kunnen bestaan. Omdat er geen origineel van bekend is (en niet bestaat), denkt een verzamelaar soms, dat hij met dit hem onbekende, zojuist opgedoken stuk hiaten in zijn collectie kan opvullen. En zó loopt hij in de valstrik...

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.