+ Meer informatie

Uit de consistorie

2 minuten leestijd

„Dominee, hoe wilt u het hebben?”

Dat wordt je zondagsavonds nog wel eens gevraagd, als het gaat over het honorarium voor de vervulde diensten. Meestal zal een predikant antwoorden: net zo als het u het beste uitkomt. Dan doen we het maar zoals we het gewoon zijn. en u krijgt het per giro, is meestal het antwoord.

In de volgende weken bleek dat het deze kerkeraad (of penningmeester) het beste uitkwam om zeven weken te wachten. Toch zeg je het een volgende keer maar weer!

Overigens is het wel goed er eens aan te herinneren, dat de spreuk dat de arbeider zijn loon waardig is, ook betekent dat hij het binnen een behoorlijke tijd krijgt. Toen ik er de studenten eens naar vroeg, bleek me dat zij deze ervaringen ook op doen. Dat men ten opzichte van een predikant lang wacht (over de hoogleraren schrijf ik maar niet) is tot daar aan toe, maar dat men dit met de studenten doet, lijkt me echt wat te weinig van het goede! Hoe het dan moet? In de week na de zondag moet het honorarium overgeschreven worden. Als er penningmeesters zijn die tot de laatste dag van de lopende maand wachten, zal niemand daar wat over schrijven. Maar men moet het een predikant niet kwalijk nemen, als hij zes weken na datum een brief kaart schrijft. Eerder moet men het zich zelf kwalijk nemen!

„Dominee, hoe wilt u het hebben?” Zoals het u het beste uitkomt.”

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.