+ Meer informatie

Irene gescheiden

1 minuut leestijd

UTRECHT — De arrondissementsrechtbank in Utrecht heeft dinsdagmorgen de echtscheiding uitgesproken tussen prinses Irene en prins Carel Hugo van Bourbon van Parma. Prins Carel is daarbij benoemd tot voogd over de kinderen, en prinses Irene, bij wie de kinderen voorlopig blijven wonen in Soest, tot toeziend voogdes. De advocaten mr. S. Boekman en jhr. mr. W. H. de Jonge hebben dit vanmorgen namens prinses Irene en prins Carel Hugo bekendgemaakt. .

Prinses Irene en prins Carel Hugo van Bourbon van Parma zijn op 29 april 1964, zonder de in de grondwet bedoelde toestemming van het parlement, in Rome gehuwd.

Uit dit huwelijk werd op 27 januari 1970 te Nijmegen geboren prins Carlos Javier Bernardo van Bourbon van Parma. De tweeling prinses Margarita Maria Beatriz en prins Jaime Bernardo van Bourbon van Parma werd op 13 oktober 1972 eveneens in het Radboutziekenhuis in Nijmegen geboren. Hun vierde kind, prinses Maria Carolina Christina, zag op 23 juni 1974 in Nijmegen het levenslicht.

In oktober vorig jaar werd officieel bekendgemaakt dat de gezondheidstoestand van een van de vier kinderen van de 41-jarige prinses Irene en prins Carel Hugo (51) klimaatsverandering wenselijk maakte. De prinses nam om die reden met haar vier kinderen haar intrek op paleis Soestdijk om later ter verhuizen naar een villa in Soest.

De kinderen volgen lessen aan de internationale school in Amsterdam. Het is de eerste keer deze eeuw dat een lid van de koninklijke familie is gescheiden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.