+ Meer informatie

Pensioengelden geven conflict in Herv. Kerk

1 minuut leestijd

LEIDSCHENDAM (ANP) - Binnen de Nederlandse Hervormde Kerk is een conflict ontstaan over de besteding van 417.000 gulden. Dit bedrag kwam in 1989 vrij, nadat de PGGM de pensioenpremie met 3 procent had verlaagd. Het Georganiseerd Overleg, waarin de werkgevers en werknemers binnen de Hervormde Kerk met elkaar overleggen, is er niet in geslaagd een eensluidend advies uit te brengen.

De werknemers hebben voorgesteld om de helft van het bedrag ten gunste te laten komen van de werknemers. Het gaat om een bedrag van 400 gulden per jaar. Zij wijzen op de situatie bij de Gereformeerde Kerken in Nederland. Dit kerkgenootschap heeft het vrijgekomen bedrag uitbetaald aan de werknemers via een extra periodiek. Werkgevers vinden echter dat het totale bedrag aan de kassen van de diverse instanties binnen de Hervormde Kerk ten goede moet komen.

Het is voor het eerst dat het Georganiseerd Overleg niet een unaniem advies kan uitbrengen aan de Raad voor Kerkelijke Medewerkers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.