+ Meer informatie

EEN CONFERENTIE IN NIJKERK

3 minuten leestijd

Het was even wennen voor de bezoekers van de jaarlijkse ambtsdragersconferentie. Jarenlang was men op de snelweg bij Amersfoort afgeslagen, de stad in. Daar staat de vertrouwde Ichthuskerk, tegen de rand van de binnenstad aan. Maar juist dat gegeven was meer en meer een probleem geworden: de bereikbaarheid. Bovendien was het kerkgebouw (ooit helemaal gevuld op deze conferenties) echt te groot geworden. Daarom had het comité gezocht naar een andere locatie, één die meer past bij de conferenties in de huidige samenstelling. En die is gevonden: in het kerkgebouw van Nijkerk; centraal gelegen, kleiner en daarom ook knusser en gemakkelijk te vinden. Bovendien is Nijkerk een heel aardige, overzichtelijke plaats, waar men tussen de middag heerlijk wat kan ronddwalen, om de gedachten wat te verzetten. Een conferentie in een nieuw jasje dus.

Rond de klok van half elf opende de voorzitter van deze dag, br. P. van Duijvenbode, de dag (de voorzitter, br. G. van Oord, kon wegens ziekte niet aanwezig zijn). Ongeveer 80 broeders en (enkele) zusters, van Zierikzee tot Drogeham, van Broek op Langedijk tot Aalten, hoorden naar de Schriftlezing uit Matt. 24, en werden zo ingeleid tot het thema van de dag: de wederkomst van de Here Jezus Christus. De aanwezigen werden deelgenoot gemaakt van de resultaten van een gehouden onderzoek onder de kerkenraden. Dat zijn de volgende: voortaan één conferentie (landelijk) per jaar, die wat korter zal duren dan vroeger; het gesprek wordt niet alleen centraal gehouden, maar ook in groepen. Aan de invulling van de conferentie 2005 is duidelijk te zien dat naar deze wensen geluisterd is. Het comité stelt prijs op een goede communicatie met de ambtsdragers en roept hen op tot inhoudelijke reacties, opdat de conferenties vitaal kunnen blijven. Het is immers niet te hopen dat het aantal bezoekers nóg verder zal dalen!

De redactie van Ambtelijk Contact zal een wijziging ondergaan; drs. J.C.L. Starreveld treedt terug, en in zijn plaats wordt ds. P.D.J. Buijs, predikant te Harderwijk, voorgesteld. Bij het comité zal br. oud. M.H. Baan te Middelharnis de gelederen komen versterken. De vergadering gaat daarmee van harte akkoord; de aftredende ds. Starreveld wordt van harte dank gebracht voor zijn bijdragen in de loop der jaren ten behoeve van ambtsdragers.

Na deze inleidende woorden kreeg de inleider van deze dag, dr. D. Visser, predikant van de gemeente van Broeksterwoude-Petrus het woord. Hij sprak zijn referaat uit, dat met grote aandacht werd gevolgd. U leest de inhoud (in grote lijnen) ervan hieronder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.