+ Meer informatie

Veel geld voor Afrikaanse vluchtelingen

1 minuut leestijd

GENVE — Op de eerste dag van een bijzondere conferentie in Genève over het vluchtelingenprobleem in Afrika is donderdag al meer dan 1,1 miljard gulden toegezegd. Het overgrote deel van dit bedrag is afkomstig uit traditionele donorlanden in Noord-Amerika en West-Europa, aldus de organisatoren van de tweedaagse conferentie, waar 94 landen een afvaardiging naar toe hebben gezonden.

Het aantal vluchtelingen op het Afrikaanse vasteland wordt geschat op vijf miljoen mensen in 25 landen. Minister Van der Klaauw van buitenlandse zaken heeft donderdag op de eerste dag van de VN-conferentie voor hulp aan vluchtelingen aan Afrika een extra Nederlandse bijdrage van 22,5 miljoen gulden toegezegd. Vijf miljoen is bestemd voor het Afrikaprogramma van het VN-hoge commissariaat voor de vluchtelingen, 2,5 miljoen voor de activiteiten van het internationale comité van het Rode Kruis in Afrika en vijftien miljoen wordt ter beschikking gesteld voor specifieke vluchtelingenprojecten. Dit hulpbedrag komt boven de ruim tien miljoen gulden die Nederland in 1981 bijdraagt aan het algemene programma aan de VN-vluchtelingenorganisatie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.