+ Meer informatie

Brandweerman ontmaskerd als pyromaan

1 minuut leestijd

APELDOORN (ANP) - De politie van Apeldoorn heeft zaterdag de bedrijfsbrandweerman R. B. gearresteerd. De man wordt verdacht van een reeks brandstichtingen bij zijn werkgever, het Lucasziekenhuis in Apeldoorn.

B. liep zaterdag tegen de lamp. Hij was een van de eersten om een brand te blussen in een kast waarin papier lag opgeslagen. De man zou de brand zelf hebben aangestoken en daarna de kast afgesloten. Hij hoefde toen alleen nog op het alarm van de rookmelder te wachten om zich de held te kunnen tonen. Oplettendheid van bezoekers en een vreemde verklaring maakten de heldhaftige blusser verdacht, aldus de politie.

B. heeft inmiddels bekend in de loop van augustus en september vier brandjes te hebben gesticht in het ziekenhuis. Deze hadden geen van alle ernstige gevolgen. De man zei op zoek te zijn naar waardering en erkenning.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.