+ Meer informatie

LAKS exit?

1 minuut leestijd

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) ziet het niet meer zitten. In een briefje meldt minister D'Ancona van WVC dat de kritische scholieren vanaf januari volgend jaar de subsidie van ruim een ton wel kunnen vergeten. Volgens het LAKS is dit de ondergang van hun organisatie. D'Ancona haalt flink de bezem door haar subsidiebeleid. Tientallen organisaties is de wacht aangezegd. Het LAKS, dat acht jaar bestaat, ontvangt sinds 1986 subsidie. Het comité heeft 1200 leden, waarmee ruim de helft van alle scholen voor voortgezet onderwijs is vertegenwoordigd. Twee personen zijn in full-time dienst. Stoppen betekent „geen eindexamenklachtenlijn meer, geen informatiecentrum voor scholieren met problemen en geen cursussen meer voor scholieren die in de medezeggenschapsraad zitten", klaagt het LAKS in een persbericht. Het LAKS gaat tegen de stopzetting van de subsidie in beroep. Er is één troost: van het ministerie van onderwijs ontvangen de scholieren ook geld. Dat komt niet in gevaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.