+ Meer informatie

Grote schade in kaaspakhuis te Veenendaal

1 minuut leestijd

VEENENDAAL — In het nieuwe kaaspakhuis van de Kaasunie te Veenendaal is in de nacht van dinsdag op woensdag voor meer dan 100.000 gulden schade aangericht. De chaos werd woensdagmorgen door het personeel ontdekt. De daders kwamen binnen door een deur te forceren.

In het magazijn werd met behulp van een brandslang de daar opgeslagen kaas nat gespoten. De kwaliteitskazen kunnen hierdoor niet meer verkocht worden. Ze worden nu „gedegradeerd" tot smeerkaas. In het magazijn stond enkele centimeters water. De stellingen werden leeggehaald en de inhoud kwam in het water terecht. Enkele verpakkingsmachines werden met bleekwater overgoten, waardoor enkele tientallen kostbare onderdelen, zogenaamde prints, onbruikbaar gemaakt zijn. In het kantoorgedeelte werden bureaus met geweld geopend. Gestolen is er nauwelijks. In totaal werd voor ongeveer 1100 gulden aan Belgische franks meegenomen. Het grote pakhuisgedeelte, waar nu ruim 100 ton kaas ligt, werd ongemoeid gelaten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.