+ Meer informatie

Cuomo geen kandidaat voor presidentschap

1 minuut leestijd

ALBANY (AP) - Gouverneur Mario Cuomo van de staat New York heeft gisteren een einde gemaakt aan maanden van speculatie en gezegd dat hij geen gooi zal doen naar de Democratische presidentsnominatie in 1992.

Cuomo verklaarde dat hij graag aan de presidentiële voorverkiezing in New Hampshire had meegedaan, als er geen problemen waren geweest met het op orde krijgen van de staatsfinanciën in New York. „Ik kan niet mijn aandacht op New Hampshire richten terwijl deze dreiging boven de hoofden van de Newyorkers hangt", zei hij.

Cuomo zei te hebben overwogen New Hampshire over te slaan en zich later in de race te werpen, maar hier op advies van de voorzitter van de Democratische Partij, Ronald Brown, van te hebben afgezien.

Sinds Cuomo in oktober zei te zullen nadenken over een eventuele kandidatuur hebben politieke activisten en de reeds bekende Democratische kandidaten vol spanning op zijn besluit gewacht. Hij maakte zijn beslissing bekend nauwelijks anderhalf uur voor de sluiting van de kandidaatstellingstermijn voor de voorverkiezing in New Hampshire op 18 februari.

In de opiniepeilingen in New Hampshire ging Cuomo aan de leiding. Ook landelijk gold hij als de favoriet onder de Democratische kandidaten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.