+ Meer informatie

Boete voor ontvoerde hoogleraar

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De 62-jarige hoogleraar wiskunde aan de TH in Delft, prof. dr. H. J. A. Duparc uit Delft, is maandag door de Haagse politierechter bij verstek veroordeeld tot een geldboete van vijfhonderd gulden wegens medeplichtigheid aan een geënsceneerde ontvoering in de nacht van 3 op 4 december 1980, waarbij hijzelf het slachtoffer speelde. De officier van justitie had tevoren een geldboete geëist van vijftienhonderd gulden of dertig dagen hechtenis, waarvan 750 gulden voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar. De drie Delftse studenten, die de hooogleraar „ontvoerden", werden ieder veroordeeld tot vijfhonderd gulden boete, waarvan 250 gulden voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.