+ Meer informatie

Bewegend beeld

1 minuut leestijd

trouwe dienst hard aan vervanging toe. Maas zet montuur nummer één op. Op tafel staat een speciale spiegel met in het midden een klein puntje. Dat puntje is de lens van een camera. De opticien vraagt meneer Maas even naar het midden van de spiegel te kijken. Maas weet niet of hij nu moet lachen of dat hij serieus moet kijken. Het wordt er iets tussenin. Dan mag de bril af. Meneer Maas doet dit vier keer, met steeds een ander montuur.

Dan mag hij zijn eigen bril weer op zetten. Wat er daarna gebeurt, doet meneer Maas even paf staan. Hij staat oog in oog met zichzelf. Op een monitor verschijnt zijn gezicht in viervoud: steeds met een ander montuur. Zo kan hij zelf zien welk montuur hij het beste vindt staan. Hij heeft alle tijd om de modellen met elkaar te vergelijken. Meneer Maas wil zichzelf ook een keer met zijn eigen bril op het scherm zien. Dat kan. De opticien maakt een nieuwe 'foto'. Meneer Maas kiest een montuur en is tevreden met het resultaat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.