+ Meer informatie

"Proost

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - De Keuringsdienst van Waren in Amsterdam heeft ontdekt dat ook deze feestmaand weer appelcider, voorzien van een etiket met de aanduiding "Pink Champagne", op de Nederlandse markt wordt aangeboden.

55

Het gaat om flessen appelcider, die normaal ongeveer een rijksdaalder kosten. Voorzien van een nieuw, champagne-etiket moeten liefhebbers voor het goedje nu echter 42,50 gulden neertellen. De flessen schijnen ook in kerstpakketten voor te komen.

Het ministerie van WVC heeft er gisteren voor gewaarschuwd. De fles heeft een halsetiket met twee keer het opschrift "Due d'Ordy", gedrukt op een rode achtergrond. Zulke flessen wórden over het algemeen niet via de officiële handelskanalen verkocht, maar via advertenties in de kranten en mogelijk ook langs de deur. De herkomst van de flessen is nog onbekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.