+ Meer informatie

Leidschendam in beroep tegen dwang bouwlocatie

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De gemeenteraad van Leidschendam heeft maandagavond besloten bij de kroon in beroep te gaan tegen de door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland opgelegde dwang om mee te werken aan de bouwlokatie Leidschendam/Nootdorp.

De provincie liet vorige maand weten gebruik te maken van haar recht om Leidschendam te verplichten een bestemmingsplan op te stellen voor de bouwlokatie. De gemeente had daarvoor duidelijk stelling genomen tegen de bouwplannen.

Leidschendam/Nootdorp is vooral van belang voor de gemeente Den Haag, die te kampen heeft met 35.000 woningzoekenden en een stagnerende stadsvernieuwing. Deze week nog heeft Den Haag er bij minister Beelaerts van Blokland (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) op aangedrongen een duidelijk standpimt te bepalen over de omstreden bouwlokatie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.