+ Meer informatie

vesting bij EG-overleg

1 minuut leestijd

VENLO — Hotel De Bovenste Molen in Venlo is op 9 en 10 mei het middelpunt van de traditionele halfjaarlijkse „Gimnich conferentie".

De tien EG-ministers van buitenlandse zaken, in gezelschap van hun echtgenotes, scharen zich samen met de EGrCommissievoorzitter G. Thorn om het haardvuur in de Houtzaagmolenzaal van het aan de Duitse grens gelegen hotel.

De Venlose politie zal bij deze topconferentie alles inzetten om de veiligheid van de ministers te garanderen, aldus korpschef van de Venlose gemeentepolitie G. Hueskens.

Het bosgebied, waarin hotel De Bo(Venste Molen ligt, wordt daags voor het bezoek hermetisch afgegrendeld. Er wordt door het 30 hectare grote bosgebied een prikkeldraadversperring gelegd en voor avond en nacht extra verlichting aangebracht. Rond het hotel wordt met honderden politiemensen van de mobiele eenheid uit Brabant en Limburg een kordon gelegd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.