+ Meer informatie

GELOOGD GRENEN MEUBELEN

2 minuten leestijd

Voor het persoonlijke tintje aan het interieur, daar rij je wel een paar kilometer voor. Middelweg 2 - Tel. 01848-1224 NIEUW-LEKKERLANP groter is en over meer financiële middelen beschikt dan de oppositie, zal bij de verkiezingen naar algemene verwachting een ruime overwinning boeken. De Nationalisten mikken volgens eigen zeggen op 70 procent van de parlementszetels en de DPP hoopt op een resultaat van rond 35 procent.

Op het eiland is de spanning in de aanloop naar de verkiezingen aanzienlijk toegenomen. Grote bijeenkomsten van de oppositie en incidentele botsingen met de politie hebben de vrees voor geweld vergroot. Vorige week werden meer dan 13.000 personen in Taiwan gearresteerd in het kader van een campagne tegen de misdaad. Zeker 24 kandidaten bij de parlementsverkiezingen hebben om politiebescherming verzocht nadat zij waren bedreigd. Als gevolg van de nerveuze situatie vertoonde de beurs in Taipei een aanzienlijke daling van de koersen.

Ook indien het verkiezingsproces rustig verloopt, zullen de nationalisten (voor het eerst in hun geschiedenis) vermoedelijk rekening moeten houden met een grote minderheid van DPP-afgevaardigden die een ander beleid voorstaan. „Meningen en het optreden van een minderheid hebben een schaiJuw geworpen over de geest van veel mensen", verklaarde de Taiwanese president, Lee Teng Ylui, onlangs in een toespraak.

Hij waarschuwde indringend voor chaos en riep de partijen op tot wederzijds begrip en een gedragsverandering. „Velen zijn gaan denken dat de maatschappij in chaos zal vervallen indien onze partijpolitiek zich op deze manier blijft ontwikkelen", aldus de president.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.