+ Meer informatie

Onmacht

1 minuut leestijd

De Schrift spreekt ook van een niet-kunnen met voorbedachte rade, namelijk wanneer iemand iets niet doen kan, uitsluitend omdat hij het niet over zich verkrijgen kan òm dat te doen.

U kunt u van deze of gene zonde niet bekeren of ze verloochenen, maar in werkelijkheid is dit uw onmacht, dat ge het niet over u verkrijgen kunt om de zonde te verloochenen.

Zulk een gedrag is zo voordelig en aangenaam voor uw vlees, dat ge het niet over u verkrijgen kunt, het van de hand te doen. U kunt het niet over u verkrijgen om met zo iemand bevriend te zijn, of om met uw ijdelheden te breken, of om u ervan te weerhouden boos te worden, als u getergd wordt, enz. Dan kunt u het niet over u verkrijgen om dat te doen.

Hoe kunt gij geloven (vroeg Christus) gij die elkanders eer zoekt. Zij wilden zo graag dat hun kennissen een goede indruk van hen hadden, en daarom konden zij het niet over zich verkrijgen om in Christus te geloven.

Och! dat zou u van de gunst der Farizeen beroven, zodat u veracht zou worden in de wereld. Daarom konden zij het niet over zich verkrijgen om te geloven.

William Fenne

(Onbekeerlijkheid)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.