+ Meer informatie

Brandweer maakt afspraken met Shell na brand

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — De commandant van de Rotterdamse brandweer heeft woensdag afspraken gemaakt met de directie van Shell naar aanleiding van de brand die zaterdagnacht op de raffinaderij in Pernis heeft gewoed.

Bij de brand van afgelopen zaterdag besloot de bedrijfsbrandweer van Shell pas na een half uur de assistentie van de Rotterdamse brandweer in te roepen. Woensdag is afgesproken, dat de bedrijfsbrandweer de Rotterdamse brandweer na vijftien minuten moet inschakelen als ze de brand niet binnen die tijd meester is. Vossenaar noemt de vijftien-minutenregeling een goede zaak, temeer omdat erin wordt overeengekomen hoeveel materieel en personeel een bedrijfsbrandweer moet hebben en aan welke eisen die moeten voldoen.

Vossenaar betreurt het, dat Shell niet eerder de assistentie van de brandweer heeft ingeroepen. Volgens hem bestond de indruk, dat Shell aanvankelijk de brand heeft onderschat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.