+ Meer informatie

Philips naar recorciniveau

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Het elektronicafonds Philips heeft zich gisteren in de kijker kunnen spelen. Het fonds was gevraagd bij hogere omzetten en ging daarmee tegen de markttrend in.

Vraag uit Londen van onder meer het Amerikaanse effectenhuis Merrill Lynch en een grote Nederlandse institutionele belegger liet zien dat de beleggers blijkbaar vertrouwen in Philips hebben gekregen. De koers sloot op een recordniveau van ƒ 33,40, een winst van ƒ 0,70. Eerder op de dag noteerde Philips/33,60.

Volgens een handelaar werd de handel beïnvloed door de volgende week te publiceren tweedekwartaalcijfers. Voor Philips wordt een winst per aandeel van tussen de ƒ 0,25 en ƒ 0,50 venvacht tegenover ƒ 0,13 over dezelfde periode van vorig jaar. „Er is altijd een redelijke handel voordat de cijfers verschijnen", verklaarde een beursmakelaar de omzetten.

Op de optiebeurs was Philips met een omzet van ruim 11.000 contracten favoriet onder de beleggers. Op de aandelenbeurs was Philips onbetwist nummer één met een omzet van ruim ƒ 90 miljoen. In totaal werd er voor ƒ 1,4 miljard verhandeld, waarvan ƒ 572 miljoen aan aandelen.

Ook Philips-deelneming Polygram zag het koersniveau stijgen. Het platenfonds, dat voor 80 procent eigendom is van het Eindhovense elektronicaconcern, trok ƒ 0,40 aan op ƒ 35.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.