+ Meer informatie

Ernstige droogte heerst in Somalië

Tear Fund en ICS helpen

2 minuten leestijd

APELDOORN — De nood in Somalië is bijzonder groot. Ongeveer anderhalf miljoen vluchtelingen, voornamelijk vrouwen en kinderen, verblijven in tientallen kampen langs de grenzen van Ethiopië met de Ogaden woestijn. Vooral de voorziening van goed drinkwater en de medische zorg liggen ver beneden het minimaal noodzakelijke.

Half april vertrekt het Medisch Team van het Internationaal Evangelisch Hulpfonds Tear Fund naar Somalië, waar in samenwerking met de organisatie World Concern medische en andere hulp geboden zal worden in één van de vele Somalische vluchtelingenkampen.

Dit medisch team is voornamelijk samengesteld uit leden van het voormalige Christian Medical Team, dat o.a. onder leiding van Eva den Hartog van het Leger des Heils, onder de Cambodjaanse vluchtelingen in Thailand werkte. De verpleegkundigen hebben zich nu ter beschikking gesteld van de hulpverlening in de Hoorn van Afrika.

In Somalië werkt al maanden een medisch Team, dat uitgezonden is door Tear Fund Engeland en waarvoor Tear Fund Nederland Fonny Bouma uit Ferwerd ter beschikking stelde. Tear Fund Nederland zal nu een tweede team inzetten in het Halbakamp bij Lugh in de Gedo Provence.

Catastrofe
Het Internationaal Christelijk Steunfonds is eveneens werkzaam in Somalië. Volgens deze organisatie zijn door de ernstige droogte die het land opnieuw treft, de condities voor een grote dodelijke catastrofe aanwezig.

Het ICS heeft nu de verantwoordelijkheid voor twee vluchtelingenkampen in zuidwest Somalië. Een team van twintig mensen, waarvan vijf artsen en zeven verpleegsters, zorgen voor ongeveer tachtigduizend vluchtelingen.

Het Steunfonds heeft voor Somalië dringend behoefte aan hoogwaardig proteïnehoudend voedsel en melkpoeder en is op zoek naar leveranciers hiervan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.