+ Meer informatie

Ds. J.P. Geels (81) overleden

1 minuut leestijd

HATTEM - Op de leeftijd van 81 jaar is gisteren ds. J. P. Geels, emeritus predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerken, overleden. De begrafenis zal op 17 maart, om kwart over een, plaatsvinden te Hattem.

J. P. Geels werd op 7 augustus 1908 te 's-Gravendeel geboren. Hij studeerde aan de Theologische Hogeschool van de Christelijke Gereformeerde Kerken te Apeldoorn. Hij werd op 1 november 1936 in Drachten door zijn vader, professor J. W. Geels, tot predikant bevestigd.


In 1940 nam ds. Geels een beroep naar Aalsmeer aan. Deze gemeente diende hij tot 1945. Toen werd hij voor de derde keer door zijn vader bevestigd, nu tot predikant van 'sGravenhage-Oost. Op 20 september 1950 werd hij predikant van Rotterdam-Centrum. Deze gemeente diende hij tot 1953. Van 1953 tot 1976 stond ds. Geels te Haarlem-Centrum. Hier had zijn vader gestaan van 1911 tot 1921. Op 7 november 1976 ging ds. Geels met emeritaat. Hij verleende na zijn emeritaat nog hulpdiensten te Hattem.


Ds. Geels diende de Christelijke Gereformeerde Kerken op vele posten. Hij was afgevaardigde naar particuliere en generale synodes en zat in tal van deputaatschappen. Hij werkte mee aan de prekenserie "De Levensbron".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.