+ Meer informatie

Mozarts Requiem

1 minuut leestijd

Volgend jaar is het internationaal een Mozartjaar, twee eeuwen na de dood van Wolfgang Amadeus, maar een bekende uitgever van schitterende facsimile-boeken, de Akademische Druck- und Verlagsanstalt in het Oostenrijkse Graz, wil niet zo lang wachten. Die kondigt nu al, samen met muziekuitgever Barenreiter, de complete driedelige heruitgave in facsimile aan van Mozarts "Requiem".

Dat zijn twee delen muziekschrift in de 'originele' band (folio 164 en 65-100, resp. 128 en 72 pagina's) en een tweetalig (Engels en Duits) Commentaar (van Günter Brosche) met illustraties (49 blz.). Het "Requiem" moet komend voorjaar verschijnen en jnen mag bij voorintekening 498 DMark neertellen, zo'n 570 gulden. Na augustus 1991 gaat deze getrouwe herdruk 595 DMark kosten. Het is de eerste volledige facsimile van deze compositie. In 1913 bezorgde Alfred Schnerich een facsimile van de door Mozart fragmentarisch neergeschreven stukken met een aanvulling van Franz Eybler en in 1965 kwam Leopold No wak met een nieuwe Mozart-uitgave, maar nu wordt een totaal geboden, inclusief de aanvullingen en opnieuw gecomponeerde delen van Franz X. iSüssmayr.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.