+ Meer informatie

G.S. Noord Holland akkoord met tracé f Almere-spoorlijn

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Gedeputeerde staten van Noord-Holland gaan akoord met het door de regering voorgestelde tracé voor de toekomstige imere-spoorlijn. De staten hebben dit meegedeeld in een brief aan de lad voor de waterstaat, die de inspraakprocedure voor de tracévaststel-

ng regelt. Het trace waaraan zowel de regering Is gedeputeerde staten de voorkeur even, buigt ten oosten van Weesp af laar het noorden om op ongeveer 50 aeter van de Hollandse brug het Gooiaeer te kruisen. Gedeputeerde staten vinden het van root belang voor de verbinding van de ichiphotlijn met de Almere-spoorlijn via de zuidelijke ringspoorbaan van imsterdam) dat het station Weesp oor de treinen uit Almere wordt aanedaan, zoals bij dit tracé het geval is. lij merken hierbij echter op dat deze euze wel aantasting van het landchap van de nieuwe Keverdijkse poler met zich meebrengt. Zij gaan er an ook vanuit dat, indien deze route efinitief gekozen wordt, tijdig een landinrichtingsplan voor het betrokken gebied wordt opgesteld.

De staten zijn voorts van mening dat bij het onderzoek naar de geluidshinder die de spoorlijn met zich mee zal brengen niet voldoende rekening is gehouden met de door het ministerie van volksgezondheid en milieuhygiëne aanbevolen grenswaarden voor railverkeer. Zij dringen erop aan dat een akoestisch onderzoek wordt ingesteld met de aanbevolen grenswaarden als uitgangspunt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.