+ Meer informatie

Dertig huizen in gifwijk Dieren worden gesloopt

1 minuut leestijd

ARNHEM/DIEREN (ANP) - Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben definitief besloten de dertig woningen in gifwijk 't Zandgat in Dieren te slopen. De verontreinigde grond zal met folie worden afgedekt terwijl het grondwater ter plaatse net zolang wordt gereinigd tot er geen uitspoeling meer plaatsvindt. Dit deelde de provincie gisteren mee.

Een gedeelte van de Dierense wijk 't Zandgat is gebouwd op een voormalige stortplaats. Na onderzoek bleek de grond onder dertig woonhuizen aldaar sterk verontreinigd. Diverse oplossingen werden aangedragen, waarbij de verschillende partijen afwijkende meningen hadden over de juiste. Uiteindelijk besloten alle partijen te kiezen voor de oplossing van de provincie, omdat anders uitstel zou optreden bij de sanering van de wijk en daarmee de voorfinanciering van de herhuisvesting van de wijkbewoners in gevaar kon worden gebracht.

De bewonerscommissie zegt bij monde van haar voorzitter, E. van Beijnum, tevreden te zijn met het besluit van GS. Over de herhuisvesting is de commissie echter nog verre van tevreden omdat het grootste gedeelte van de bewoners in Dieren wil blijven wonen en het huizenaanbod in de vrije sector in deze plaats uitermate gering is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.