+ Meer informatie

Breien voor je barbie

4 minuten leestijd

Zelf kleertjes voor je barbiepop breien, dat is leuk! Vraag maar gauw om wat restjes wol (en misschien wat hulp). De afmetingen van de kleren zijn voor poppen van 29 cm lengte.

Materiaal en steken

Voor de afgebeelde modellen is Phildargaren gebruikt in de kwaliteit Pronostic (kleuren noir 67, blanc 10, palombe 35 en celadon 17), kwaliteit Dolcina (kleur vesuve 97) en kwaliteit Mohair 50 (kleur gitane 00). Breinaalden: nr 2,5 - nr 3 - nr 5 -1 kabelnid. Gebruikte steken: Boordsteek 1 /1 - tricotsteek - ribbelsteek kabels (zie tel patronen). Afkorting: st. = steek of steken, nld. = naalden.

Lange en korte rok

Zet 36 st op in kwaliteit Pronostic, kleur palombe (noir voor korte rok) met breinid. nr 3 en brei 2 nld. in boordst 1/1, brei dan nog 6 of 13 cm in rechte tricotst. en kant de st. af. Sluit het rokje in het rond met een onzichtbare st. en haal een stukje elastiek door de taille. Naai eventueel een bandje onderaan het rokje (zie pop rechts).

Gestreept truitje

Panden: Zet 34 st. op in kwaliteit Pronostic, kleur Celadon, met nld. nr 3 en brei in strepen: *2 nld. ribbelst in kleur celadon, 2 nld. rechte tricotst in kleur blanc*. Brei van * tot * 3 maal in totaal en eindig met 2 nld. ribbelst in kleur celadon. Kant alle st af.

Schouderbanden: Zet 6 st op in kleur blanc met nld. nr 3 en brei 2 nld. in rechte tricotst., brei dan 4 maal de strepen van * tot * en kant alle st. af. Brei een tweede zelfde schouderband.
Afwerking: Sluit het rug- en voorpand in het rond met een onzichtbare naad (in het midden van de rug) en naai de schouderbanden aan.

Kabeltrui

Rug- en voorpand:

Zet 16 st op in kwaliteit mohair 50, kleur gitane, met nld. nr 5 en brei als volgt: 4 st. rechte tricotst. - 8 kabelst. (zie telpatroon) en 4 st. rechte tricotst. Op 6 cm hoogte, de kantst. met een gekleurde draad merken om de armsgaten aan te duiden. Op 9 cm totale hoogte, alle st. afkanten.

Mouwen:

Zet 12 st. op in kleur gitane met nld. nr. 5 en brei 6 cm in tricotst, kant dan alle st af. Br een tweede zelfde mouw.

Afwerking:
Sluit de schoudernaden, naai de mouwen in tussen de gekleurde draden, sluit dan de zij- en mouwnaden met een onzichtbare st.

Zwarte tuniektrui

Rugpand: Zet 29 st op in kwaliteit pronostic, kleur noir, met nld. nr 2,5 en brei in boordst 1/1 en begin met 1 averechte st Op 9 cm hoogte, de kantst met een gekleurde draad merken om de armsgaten aan te duiden. Op 12 cm totale hoogte, alle st afkanten.

Voorpand: Zet 29 st op in kleur noir met nld. nr. 2,5 en brei in boordst 1 /1, begin hierbij met 1 rechte st Op 9 cm hoogte, aan weerszijden 1 st afkanten en de kantst met een gekleurde draad merken. Op 12 cm totale hoogte, alle st afkanten.

Mouwen: Zet 20 st op kleur noir met nld. nr 2,5 en brei 6 cm in boordst 1 /1, kant de st dan at Brei een tweede zelfde mouw.

Afwerking:
Sluit de schoudernaden; naai de mouwen in tussen de gekleurde draden, sluit dan de zij- en mouwnaden met een onzichtbare st

Vest

Rugpand: Zet 35 st op in kwaliteit Dolcina, kleur vesuve, met nld. nr 2,5 en brei in boordst 1/1 en begin hierbij met 1 rechte st Op 7 cm totale hoogte, de kantst met een gekleurde draad merken om de armsgaten aan te duiden. Op 11 cm totale hoogte, alle st afkanten.

Rechtervoorpand: Zet 25 st op in kleur vesuve met nld. nr 2,5 en brei in boordst 1 /1; begin hierbij met 2 rechte st Op 7 cm totale hoogte, links 1 st afkanten en de kantst met een gekleurde draad merken. Op 11 cm totale hoogte, alle st afkanten. Brei het linkervoorpand tegengesteld (dus bij 7 cm rechts 1 st afkanten).

Mouwen: Zet 30 st op, kleur vesuve met nld. nr 2,5 en brei 8 cm in boordst 1 /1, kant dan alle st at Brei een tweede zelfde mouw.

Afwerking:
Sluit de schoudernaden. Naai de mouwen in tussen de gekleurde draden, sluit dan de zij- en mouwnaden met een onzichtbare st Sluit de mouwnnaden onderaan over 2 cm aan de andere kant vanwege de omslag. Vouw de bovenkant van de voorpanden om, zodat je een kleine revers krijgt en zet die vast met enkele steken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.