+ Meer informatie

Ontwapen éénzijdig

1 minuut leestijd

HILVERSUM — De theologische studieafdeling en de commissie voor vredesvraagstukken van de Evangelische Kerk in de DDR hebben in een verklaring ervoor gepleit dat de Oostduitse regering eenzijdige stappen moet nemen bij de afschaffing van kernwapens. De DDR moet afzien van nucleaire wapensystemen. Dit heeft de Ikon medegedeeld in een radio-programma.

De secretaris van het interkerkelijk vredesberaad (IKV), Mient Jan Faber, noemde in hetzelfde programma deze verklaring „een unicum". In de landen van het Oostblok is het gebruikelijk dat dergelijke initiatieven gericht zijn op het gehele Oostblok of op geheel Europa, in de trant van we moeten het gezamenlijk en tweezijdig proberen, aldus Faber.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.