+ Meer informatie

N G E N S E

3 minuten leestijd

Hl VÉ H A L Vo Laat ik het maar meteen zeggen: Het reisverhaal schiet er vast en zeker bij in. Er is zó veel te doen, dat er geen ruimte zal overblijven. Om de moed erin te houden, delen we eerst een weekprijs uit. Die is voor Gerrit van de Maat, Frans Halsstraat 23,7462 BH Rijssen, voor zijn machtig mooie straaljagers. Schitterend!

En nieuwe puzzelaars zijn er ook. Mooi! En nog wel een stuk of vijf. Welkom, beste vrienden: Christine de Groot in Gouda, Paul «Meijer in Winschoten, Julian Struik in Dordrecht, Joanne Vergunst in Apeldoorn (krijg ik jouw postcode nog?) en Adrie Voskamp in 's; Gravenzande. ,' Een van hen schrijft: „Ik ben al zeven jaar, aut hè?" Ja, N^M dat is héél oud. Iemand stuurde me een hele wegstreeppuzzel. Nou weet ik tenminste wat dat is. Ik zal hem bewaren voor later. Bedankt, hoor!

Natuurlijk ook bedankt voor allerlei mooie dingen, als: tekening van kok, oom en kapitein, kleurencirkel, vijver met vogels en pad erdoorheen, vogels en zonnedauw, bijbelse puzzel (die zal ik ook zolang bewaren) en brieven.

Ik sta elke keer weer verbaasd over de verrassingen die jullie mij en mijn vrouw toesturen. Ze zei: „Je mag wel blij zijn met zulke aardige puzzelaars!" Nou heeft mijn vrouw bijna altijd gelijk, maar dit keer zeker. Zo om de vier weken staan er een paar van die prachtdingen in de krant. Jullie begrijpen dat dat maar een klein beetje is van alles wat ik krijg toegestuurd. Kunt u niet alles in de krant zetten, oom Rien? Dan kunnen wïf er ook van genieten. Nee, onmogelijk. Zó veel ruimte kan de krant niet voor ons missen.

Ten slotte een paar vragen die zijn blijven liggen van vorige week. Iemand vraagt mij 't een en ander over puzzel 276. Daar kan ik geen antwoord op geven. Ik bewaar de puzzels twee maanden; dan gaan ze bij 't oud papier. Dus, kameraad: eerder opsturen en eerder vragen asjeblieft. Dan klaagt iemand over de moeilijke puzzel 285. Die is gemaakt door een puzzelaar. Ik heb heel veel goeie antwoorden van 285 binnengekregen. Zeg me eens eerlijk: Vond jij 'm moeilijk of kon de computer 'm niet? Want je schreef me dat je een programma Bijbel op de computer hebt. Ik weet niet veel van computers, hoor, maar ik ben wel benieuwd hoe dat gaat. Komt er bij een computer ook nog een Bijbel te pas of kun je de vragen oplossen alléén met de computer? Als het het laatste is, lijkt het me niet goed. Bijbelse vragen moet je maken met de Bijbel zelf. Dat is het levende Woord van God. Schrijf je me er eens iets meer over? Fijn, alvast bedankt.

Vrienden, mijn ruimte is helemaal op. Dacht ik het niet! Alsjeblieft niet kwaad kijken. Volgende keer beter (zullen we hopen). Tabé!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.