+ Meer informatie

Herv. Dodewaard wil zondagsrust

1 minuut leestijd

DODEWAARD — De kerkeraad van de Hervormde gemeente Hien-Dodewaard heeft een brief geschreven aan het college van burgemeester en wethouders met het verzoek geen vergunningen meer af te geven tot demonstraties op zondag. De overheid hoort ongestoord bezoek aan en een ongestoorde voortgang van de godsdienstoefening te waarborgen, aldus de kerkeraad.

„Als kerkeraad wensen wij geen discussie aan te gaan over het voor of tegen van kernenergie, doch wel over de wijze waarop onze gemeente overlast ondervindt door deze acties", aldus de brief.

„Speciaal de acties in oktober 1980 waren een ontheiliging van de zondag, waardoor zelfs een deel der bevolking niet ter kerke kon gaan en zelfs de Hiense kerk gesloten moest blijven.

Gelukkig werd tijdens het afgelopen paasweekend de rust van de paaszondag niet verstoord, waarvoor wij dankbaar zijn. De paasmaandag was echter allerminst een dag van vrede, daar 's middags het geweld zegevierde, waarover wij zeer teleurgesteld zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.