+ Meer informatie

Koningin legt 4 mei krans op de Dam

1 minuut leestijd

DEN HAAG — „Ter nagedachtenis van alle sinds 10 mei 1940 gebrachte offers" wonen koningin Beatrix en prins ,Claus op maandag 4 mei een herden- -J kingsplechtigheid bij in de Nieuwe *• kerk in Amsterdam. Aansluitend daarop leggen zij een krans bij het nationaal • monument op de Dam. Dit heeft de " rijksvoorlichtingsdienst woensdag bekendgemaakt.

Aan de kranslegging nemen onder anderen minister-president Van Agt, minister Wiegel van Binnenlandse zaken en minister De Geus van Defensie deel.

Het koninklijk paar woont dinsdag 5 mei een centrale manifestatie van de stichting Comité nationale viering bevrijding in de Nieuwe kerk in de hoofdstad bij. Daar houdt tevens prinses Juliana een toespraak. Zij zal ook aan 44 oud-verzetsstrijders het verzetsherdenkingskruis uitreiken.

Diezelfde avond reikt prins Bernhard in de aula van de,landbouwhogeschool in Wageningen, waar de Duitsers op 6 mei 1945 de capitulatie ondertekenden, aan nog eens 44 oud-verzetsstrijders het kruis uit. De prins legt verder bij het bevrijdingsmonument in Wageningen een krans.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.