+ Meer informatie

Ds. A. J. Kret burgemeester van Sassenheim

1 minuut leestijd

De aftredende Leidse wethouder van stadsontwikkeling en grondzaken A. J. Kret is met Ingang van 16 augustus tot burgemeester van Sassenheim benoemd. Zijn benoeming kwam op een goed ogenblik: de linkse meerderheid in de gemeenteraad van Leiden heeft in de nieuwe samenselling geen plaats meer voor een AR wethouder.                                                                                   Het bijzondere in deze benoeming is echter dat de heer A. J. Kret tevens eervol ontslagen hervormd predikant met de bevoegdheden van een emeritus is, zodat hij nog elke zondag preekt. Ds. A. J. Kret werd in 1953 predikant van de hervormde gemeente te Krimpen aan de Lek. Hier richtte hij zijn aandacht vooral op jeugd- en gezinszorg. In september 1961 verruilde hij dit ambt voor het beroep van leraar godsdienst aan het christelijk lyceum te Leiden. Ds. A. J. Kret is tevens lid van het College van Advies van de ARP en voorzitter van het Christelijk Nationaal Sportfonds

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.